Team

De homies van The Social Jam zijn:

 

Naam: MelissaMelissa
Leeftijd: 32
Functie: Hoofdredacteur, blogger, vlogger, fotograaf

De passies van Melissa zijn muziek, festivals, kunst & cultuur en werken met kinderen.
Met haar eigen bedrijf  I Am Selfmade geeft zij cultuurlessen op scholen, workshops en kinderfeestjes.

Tijdens de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming raakte zij geïnteresseerd in de relatie tussen de Hiphop cultuur en sociaal werk. In haar eindscriptie deed ze onderzoek naar hoe Hiphop gebruikt kan worden in sociaal – agogisch werk en wat de positieve effecten van Hiphop kunnen zijn op persoonlijke, sociale en creatieve ontwikkeling.
Met het maken van de website The Social Jam hoopt zij de nieuwe generatie te kunnen informeren over hoe rijk, creatief en positief Hiphop is om ze zo hopelijk net zo enthousiast te maken als zij is!

 

Naam: NadiaNadia
Leeftijd: 28
Functie: Blogger, productie, redactie

 

Naam: Bite Bite 101
Leeftijd: 46
Functie: Redacteur /  factchecker

DJ en voormalig graffitischrijver Bite 101 komt uit Amsterdam en loopt al een hele tijd mee in de Hiphop scene. In 1983 kreeg hij zijn eerste DJ set en begon met het verzamelen van rap en electro platen, inmiddels heeft hij een grote collectie en diverse draaitafels. Heeft op heel veel feesten gedraaid, van een van de eerste Hip hop feestjes in de Akhnaton in 1987 tot grotere zalen als Paradiso & Melkweg en festivals als Ondergronds verbond. Naast rap muziek draait Bite ook jaren 80 dance, jaren 70 soul en funk.

 

Kim TawoerjanNaam: Kim
Leeftijd: 27
Functie: Gastblogger

Kim woont in Amsterdam maar is opgegroeid in Huizen. Daar heeft ze op jonge leeftijd voor het eerst kennis gemaakt met Hiphop door middel van dans en muziek. Vervolgens is ze zich meer gaan verdiepen in verschillende dansstijlen zoals Hiphop, House en funkstylen. Hierdoor heeft ze veel mensen leren kennen die bezig zijn met dans, muziek, theater etc. Om de passie en liefde door te geven aan de volgende generatie is ze begonnen met het geven van danslessen in de omgeving waar ze is opgegroeid. Via de dansschool, waar ze lesgeeft in Huizen, leerde ze Sean Bogaers kennen en samen hebben zij stichting Dynamic Arts opgericht die talentontwikkeling van jongeren stimuleert door middel van verschillende kunstvormen.

 

Naam: Esmée Esmee
Leeftijd: 33
Functie: Gastblogger interviews en events

Esmée is geboren en getogen in Amsterdam en werkt als freelance theaterdocent op verschillende plekken in het land. Naast theaterles geeft ze Zumba op een aantal sportscholen. Dansen, muziek en schrijven zijn de grote liefdes in haar leven. Ze is moeder van twee (binnenkort 3) pittige boefjes en vind het moederschap het meest uitdagende en mooie in haar leven. Naast de blogs en artikelen die ze voor thesocialjam.nl schrijft heeft ze haar persoonlijke blog op www.itsesmee.nl

 

Naam: Cis Cis
Functie: Gastblogger

Cis is oud genoeg om opgegroeid te zijn met Hip Hop, vanaf het begin. Hij heeft zijn pubertijd doorgebracht in de Eindhovense Hip Hop scene eind jaren ’80 en hij heeft zo’n beetje alle grote namen in Hip Hop live gezien in die tijd.   Cis doet nu iets met marketing voor z’n werk en veel met Hip Hop voor z’n hobby.  Hij is eigenaar van de website HipHopGoldenAge  en @HipHopGoldenAge op Twitter waar je artikelen kunt lezen over Old School & Golden Age Hip Hop en artiesten.

Naam: Nienke Nienke Esther
Leeftijd: 31
Functie: Gastvlogger

Nienke Esther Grooten, stadsdichter voor Eindhoven, schrijft behalve gedichten ook korte verhalen en grappige dialoogjes. Daarnaast tekent ze en maakt ze maskers.
Voor de Social Jam maakt ze vlogs over graffiti-letters. Zij is opgeleid als pedagogisch medewerkster dus weet precies hoe zij kinderen iets kan leren.