This is how we do

People Before Likes – Hiphop benefiet tegen kinderarmoede.

By  | 

People Before Likes“By putting others first, we never came in second.”

Door anderen op de eerste plaats te zetten, kom je zelf nooit op de tweede plaats…
wat hier mee bedoeld wordt is dat het geen kwaad kan om je in te zetten voor een ander.

En je in zetten voor een ander is precies wat een aantal Hiphop artiesten willen doen, zij willen iets doen voor de bestrijding van kinderarmoede in Nederland. We leven in een rijk land en toch zijn er ongeveer 400.000 kinderen die in armoede leven. Hun ouders hebben dan bijvoorbeeld niet voldoende geld om gezonde boodschappen te kopen of een nieuwe winterjas.

People Before Likes.

Daarom is People Before Likes ontstaan; dit is een Hiphop evenement, op verschillende plaatsen in het land, waarbij alle artiesten gratis optreden en de organisatie gratis werkt. Normaal gesproken kost het best veel geld om een concert te organiseren, dat geld wordt verdiend met het verkopen van kaartjes . Nu worden er ook kaartjes verkocht, maar al het geld gaat naar organisaties die kinderen uit arme gezinnen helpen. Een kaartje kost €7,50 voor het gehele programma en €5,- voor óf het middagprogramma óf de film. Maar voor kinderen tot 12 jaar is de entree gratis.

De PBL tour gaat heel Nederland door het komende jaar, dus vast ook bij jou in de buurt.
Er zijn er al 2 geweest, in Groningen en Huizen en aanstaande zondag 24 april is de 3e editie in Diemen, vanaf 15:30.

Zondag 24 april Vanaf 15:30 tot 22:00 uur Theater De Omval in Diemen

Deze middag kun je vanaf half 4 genieten van  DJ’s, rap en ‘Spoken Word’ van Nederlandse bodem, zowel in het Engels als in het Nederlands.
Deze optredens zijn geschikt voor jonge bezoekers omdat de artiesten “uplifting” zijn; zij hebben een positieve boodschap. PBL wil een positief voorbeeld geven voor de jeugd en hen een eerlijker beeld van de Hiphop cultuur geven, eerlijker dan het kleine gedeelte van wat we alleen maar in de hitlijsten zien. Vind je het leuk om optredens te zien, dan is dit een  geschikte omgeving omdat het op een vroeg tijdstip plaatsvindt en er geen alcohol gedronken wordt of drugs gebruikt wordt tijdens het evenement door de organisatie en of de artiesten.

hiphop film gratisTussen 20:00 – 22:00 uur wordt er een film vertoont.
De film gaat over de geschiedenis van hiphop, in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw, toen Hiphop is ontstaan in New York. Welke film, is nog even een verassing, maar je zult veel beelden zien over hoe het er toen aan toe ging en horen hoe de raps toen klonken. De film is het Engels zonder ondertiteling, de adviesleeftijd is ongeveer vanaf 12 jaar.

 

Informatie.

Adres theater de omval: Ouddiemerlaan 104, Diemen.
Reserveer voor de film via arc-s@hotmail.com
Wil je meer weten, bijvoorbeeld wanneer de andere edities plaatsvinden, hou dan de Facebook pagina van PBL in de gaten of op social media met de #peoplebeforelikes.

Volgende week plaatsen wij een foto verslag.

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *