This is how we do

Love List

By  | 

Happy Valentine’s Day!

Het is weer zo ver, de internationale dag van de liefde is aangebroken.
Een dag vol anonieme kaartjes, liefdesverklaringen, hartjes en chocolaatjes. En wat maakt al deze romantiek compleet…muziek natuurlijk! The Social Jam maakte daarom een lekkere liefdes playlist vol met hiphop tracks over liefde.

Liefde is waarschijnlijk het méést bezongen onderwerp in de muziek.
En hoewel rappers er misschien niet om bekend staan, zijn er ook binnen de rap en hiphop muziek ontelbare tracks over verliefdheid, ware liefde, onmogelijke liefde, ongelukkige relaties en gebroken harten. Voor Valentijnsdag richten we ons natuurlijk alleen maar op de heerlijke kanten van de liefde.

Je vindt de Valentijn Playlist op ons You Tube kanaal, maar de redactie deelt hier alvast hun favoriete nummers met jullie.

Keuze van Melissa: The Roots – You Got Me.

Argh, ik kan eigenlijk niet kiezen! Ik vind de nummers “The Light” en “I Want You” van Common heerlijk, evenals The Pharcyde met “She Keeps On Passin’ Me By” en heb een zwak voor “Turn your Lights Down Low” van Lauryn Hill & Bob Marley. Gelukkig heb ik die allemaal opgenomen in de playlist waar je er alsnog van kunt genieten.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor dit nummer van The Roots omdat het over vertrouwen gaat en ik het contrast tussen de strakke rap en de bijna fragiele zang heel mooi vind.

Keuze van Bite: Osdorp Posse – Echte Liefde.

Wat voor mij deze track zo bijzonder maakt, zijn niet alleen de harde beats, terwijl er over liefde wordt gerapt, maar vooral het duidelijk maken dat wanneer je echte liefde durft toe te geven, dat het juist cool is, ipv zacht. Je durft iets te bekennen, terwijl je weet dat anderen je een softie vinden. Als je dat dan toch doet (omdat je echt van die persoon houdt) en de gevolgen daarvoor (uit diezelfde liefde) neemt, dan ben je pas een “bikkel”.
Hij heeft het continue over de tegenstellingen van stoer doen en alleen maar aan seks denken tegenover waar het echt om gaat.  De beste line vind ik de allerlaatste, waarin Def P rapt:

“En vond je deze tekst maar soft gelul, dan weet ik dat ie eigenlijk te hard voor je was, knul!”

*Bevat expliciete inhoud *

Keuze van Calvin: Jennifer Lopez Ft. Fat Joe – Hold You Down.

Ik zat een keer in de schoolbus en toen ging het eerste meisje waar ik verliefd op was naast me zitten. 

Ze deed dit nummer aan, dat was zo’n nice moment, dat zal ik nooit vergeten.

Keuze van Nienke: Child of lov  – Give It To The People.

Dit nummer gaat over liefde voor de hele wereld.

Keuze van Kim: Method Man feat. Mary J. Blige – I’ll Be There For You.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *