This is how we do

Rappen met Winne over boeken.

By  | 

Winne opent Kinderboekenparade met winnende Boekenrap.

Kinderjury.

Je kent vast de prijs van de Nederlandse kinderjury wel, beter bekend als gewoon ‘De Kinderjury’. Dat is een literatuurprijs, oftewel een prijs voor boeken, gekozen door kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ik heb vroeger ook wel eens meegestemd, super leuk om je mening te kunnen geven en je favoriete boek te kunnen laten winnen!

Boekenrap.

Dit jaar is er een hele bijzondere wedstrijd rondom de kinderjury; de boekenrap wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd kunnen kinderen een ode brengen aan hun favoriete boek. En het wordt nog mooier, want de winnaar mag samen met rapper Winne zijn of haar rap laten horen tijdens de Kinderboekenparade op 12 juni! Wauw, dat zou ik ook wel willen want ik vind Winne een hele toffe rapper.

Op de pagina van de kinderjury geeft Winne tips over hoe je nou het beste een rap kunt schrijven, inclusief voorbeeldfilmpjes en geluidsfragmenten. Heel handig! 
Inmiddels heeft Winne de 12 beste raps uitgezocht die kans maken om tot winnende Boekenrap verkozen te worden. En met die winnende Boekenrap trapt rapper Winne op zondag 12 juni om 11 uur de Kinderboekenparade af, een monsterlijk leuk kinderboekenfestival in en om het Kinderboekenmuseum. Samen laten ze zien: boeken zijn swag!

Kinderboekenparade.

Ben je net als ik ook zo benieuwd wie er gaat winnen en over welk boek de rap gaat? Kom dan langs op de kinderboekenparade. Naast het optreden van Winne kun je ook rocken met Paul van Loon, eerste hulp krijgen bij spannende verhalen schrijven, bouwen aan een RiRaReuzeMonster, op de foto met Dikkie Dik, vervelende kinderen temmen met Jacques Vriens (mijn favoriete kinderboeken schrijver!) of monsters tekenen met Gouden Penseel-winnaar Alice Hoogstad.
Op de Kinderboekenparade is van alles te ontdekken, beleven en vooral ook te doen!

Praktisch.

De Kinderboekenparade
opent feestelijk om 11:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Om 14:00 uur is de uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Zowel het festival als het kinderboekenmuseum zijn zondag 12 juni gratis toegankelijk.
Het kinderboekenmuseum ligt in Den Haag, naast het centraal station. Gemakkelijk te bereiken met de tram, bus en trein.
Kijk voor meer informatie op de website van het kinderboeken museum.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *