Reviews

Hip Hop Hoera

By  | 

Een Hiphop dansvoorstelling speciaal voor kleuters?
Ja dat leek ons wel wat!

Onze reporter en theaterkenner Esmée ging er op uit met haar 2 zoontjes om het te checken…

Het is al aardig druk wanneer wij theater de Krakeling binnenkomen. Bij de kassa staat een rij en in de gezellige foyer zijn tal van kinderen druk bezig met kleuren en spelen.
Het is ons kent ons voor mij, veel bekende gezichten uit de theater en kunstwereld zijn vandaag met hun kroost naar de Krakeling gekomen om aanwezig te zijn bij de première van “Hip Hop Hoera”.
Een voorstelling van Honey Eavis in samenwerking met Frontaal.

Het is nog net geen dringen bij de deur naar de theaterzaal maar de zaal zit bomvol. Om een plekje voor z’n viertjes te zoeken is nog niet makkelijk. Ergens bijna helemaal bovenin vinden we een mooi plekje en terwijl wij ons installeren zijn de dansers al op het toneel. Twee jonge mannen en een jongedame die ons  het komende uur gaan meenemen op avontuur.

Een swingend avontuur en voor de met Hiphop bekende papa’s en mama’s een trip down memory lane, blijkt.

De dans is toegankelijk en gevarieerd. Breakdance, popping & locking en fusion tussen Hiphop en modern komen aan bod. De muziek bekend en – niet onbelangrijk – clean, geen rare scheldwoorden en dat soort dingen. En dat is best fijn, gezien de zaal vol zit met jonge kinderen.

Eén van de bekende nummers die gebruikt werd in de voorstelling.

De voorstelling gaat over jij, ik, wij, over vriendschap. Over er bij willen horen en groepsdruk. Wat nou als jouw vrienden heel graag computerspelletjes willen spelen maar jij liever stilletjes een boek leest? Ben je dan een minder goede vriend(in)? Of als jij en je vriendinnetje net lekker samen aan het hinkelen zijn en een ander vriendje ineens ook mee wil doen maar jullie daar eigenlijk geen zin in hebben? Hoe los je dat op?

Hip Hop Hoera
Hip Hop Hoera
Hip Hop Hoera

Honey Eavis (maker) brengt met deze voorstelling een ode aan de Hiphop waar zij zo van houdt. Aan de mannen in de Hiphop scene die af en toe nogal stoer kunnen doen maar op het zelfde moment ook wel weer heel schattig kunnen zijn. Aan “Laser” (verwijzend naar Laser 3.14) de graffiti straat-filosoof van wie een tekst gedrukt staat op één van de t-shirts die gedragen wordt door de dansers.

Met Hip Hop Hoera laat Eavis het publiek zien wat Hiphop voor háár betekent en dat Hiphop niet alleen maar het stereo-type beeld is dat we vaak te zien krijgen in videoclips op t.v. maar veel meer dan dat.

De boodschap die ze haar jonge publiek wil meegeven is er één om te koesteren:

Voor iedereen is er een plekje op deze wereld. Of je nou verlegen bent of stoer, van samen spelen houdt of liever alleen. Als je kan vinden wat jou gelukkig maakt wordt je vanzelf van waarde voor de maatschappij en de wereld om je heen.

En laat ik dat als moeder van twee nou een heel waardevolle boodschap vinden!


 

Hip Hop Hoera is nog te zien tot en met februari 2017 op verschillende plekken in Nederland. Voor speeldata en informatie www.frontaal.com


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *