Skillz

De 20 beste hiphopnummers om op te dansen. (Deel 2)

By  | 

Hopelijk zijn jullie lekker opgewarmd met het eerste deel van deze top 20, maak je klaar voor de grande finale!

Missy Elliot  – Lose Control / Get Ur Freak On

Missy Elliot, ik ben een groot fan en eigenlijk wil ik ál haar nummers wel in deze lijst opnemen, want zij rapt vaak op de heerlijke beats van producer Timbaland. Haar unieke stijl heeft duidelijke dirty south invloeden maar ze blijft ook heel trouw aan de oude Hiphop door het gebruik van samples. Haar clips zijn altijd een feestje! Origineel en een beetje gek, zowel qua kleding als special effects en er wordt geweldig in gedanst, vaak ook door jonge dansers. Ik heb er 2 voor jullie uitgekozen, maar vergeet zeker haar andere uptempo nummers (zoals ‘Work it’, ‘For My People’, en ‘Shake Ya Pompom’) niet te checken!

Beyonce – 711

Beyoncé is voor mij, mede door haar verleden in Destiny’s Child en omdat ze vaker zingt dan rapt, eerder een R&B artiest dan een Hiphop artiest. Desondanks maakt ze al jaren muziek waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten en zelf is ze ook niet vies van dansje.
De laatste jaren brengt ze steeds vaker nummers uit die ik als Hiphop liefhebber ook zeker kan waarderen zoals ‘Drunk In Love’ en ‘711’. Sinds de clip van ‘711’ is uitgebracht zijn er al vele danstutorials en remakes op YouTube te vinden. De leukste vind ik die van de 13 jarige Kyla Imani. Niet alleen is het superleuk om te zien hoe ze Beyoncé’s dans flaweless imiteert, ze heeft het nummer ook zelf ingezongen. Daarbij heeft ze “Don’t you drop that alcohol” vervangen door het kidsproof woord “lemonade.” Helemaal goed voor The Social Jam dus!

Tinie Tempa  – Trampoline *

Shake shake shake! Jump jump jump! Need I say more?

Usher – Yeah

Net als Beyoncé is ook Usher eigenlijk meer een R&B artiest maar door de samenwerking met rappers Ludacris en Lil Jon heeft deze plaat een crunk sound gekregen. Dankzij het tempo, de zware bas, en het “roepen” door de rappers is crunk echte partymuziek. Yeah!

Flo Rida – Low *

Flo Rida’s eerste single is niet voor niets een grote wereldwijde clubhit geworden; het is super catchy en het ritme van de drumcomputer zet je aan het dansen. Door de samenwerking met T-pain is er een duidelijke ‘southern’ stijl te horen, die verwant is aan de crunk stijl. Hoe laag ga jij dansen op dit nummer?

Lil jon – Get Low *

Ben je nog niet laag genoeg gegaan op het nummer Low van Flo Rida, ga dan voor dit opzwepende nummer van Lil Jon waarmee crunk muziek doorbrak bij het grote publiek. “To the windooooow, to the waaaaaaaall”.

Partysquad ft Brainpower – Non Stop *

De naam van het DJ duo The Partysquad zegt het al, zij maken al jaren een feestje voor het club en festival publiek. Al zijn ze vooral bekend van uptempo elektronische muziek, de muziek is vaak verwant aan Hiphop. Zo hebben ze vele singles uitgebracht met Nederlandse Hiphop artiesten als Dio, Sef, Sjaak, Reverse, The Opposites, Adje, Jayh en Gers Pardoel. Lukt het jou trouwens om alle shirts te herkennen die Brainpower draagt?

Ciara – 1,2 Step

Volgens mij is dit nummer gewoon speciaal geschreven om een choreo op te maken, Ciara heeft er in ieder geval zelf al eentje bij gemaakt. Ga je die nadoen of maak jij je eigen? We zien Missy Elliot trouwens ook weer even terug.  Check ook de nummers  “Goodies” en “Oh” als je van een iets langzamere beat houdt.

T.I – Bring Em Out

De oplettende lezer van dit lijstje heeft vast al door dat als het op Hiphop dans aankomt, ik behoorlijk van de dirty south stijl hou. Rapper T.I. wordt ook wel ’the king of the south’ of te wel de koning van het zuiden genoemd, dus dit lijstje zou niet compleet zijn zonder een van zijn nummers. De beat komt van producer Swizz Beats die vele andere Hiphop hits heeft geproduceerd waaronder het nummer Party Up van DMX die vorige week in deel 1 van de lijst is besproken.

Dit waren ze dan, de 20 beste hiphop nummers om op te dansen!
Vergeet niet jouw dansje op te nemen en met #thesocialjam op social media te plaatsen, misschien kom je dan wel op de site!

 * Deze lijst is met zorg samengesteld en waar mogelijk is de clean version van het nummer gebruikt. Nummers met een  (*) bevatten expliciete inhoud qua tekst of beeld. Zoek eventueel op ‘clean’ of ‘lyric video’ om dit te vermijden


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *