This is how we do

Work

By  | 

Hiphop is altijd een cultuur geweest die aanspoort; aanspoort om zelf na te denken, aanspoort om je mening te laten horen, aanspoort om iets van je leven te maken. En blijkbaar ook aanzet tot werk…

Want sinds de refreinen “Work, work, work, work, work work” van Rihanna en “You don’t gotta go to work, work, work, work, work, work, work” van Fifth Harmony me om de oren vliegen, valt het me op hoe vaak de woorden ‘work’ en ‘work it’ eigenlijk gebruikt worden, vooral in de R&B cultuur. Wat me daarin weer opvalt, is dat lang niet alle nummers letterlijk over hard werken, of dingen oplossen (work it out) gaan. Veel vaker is het een seksuele metafoor en dat is natuurlijk ook een onderwerp wat vaak terugkomt binnen rap en R&B. Voldoende betekenissen dus, dat ene korte woordje, vandaar dat het zo vaak gebruikt wordt! Ik zet je dan ook gelijk aan het werk; beluister alle bekende ‘work nummers’ met dit overzicht.

Missy Elliot – Work It. Bevat explicite inhoud.

Kool Moe Dee – I Go To Work.

Gang Starr – Work.

Jurassic 5 – Work It Out.

Wiz Khalifa – Work Hard Play Hard. Bevat expliciete inhoud.

Rihanna – Work. Bevat Expliciete inhoud.

Iggy Azalea – Work. Bevat explicite inhoud.

Fifth Harmony ft. Ty Dolla Sign – Work from Home. Bevat explicite inhoud. 

Beyoncé – Work It Out.

Kelly Rowland – Work. Bevat Expliciete inhoud

Amerie – Gotta Work.

Lil Jon -Work.

Luister gemakkelijk al deze en nog méér work nummers in onze afspeellijst op Youtube en vergeet je niet te abonneren op ons kanaal!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *